23 oktober 2021
14:00

Grums IK

Referat: Rottneros IK - Grums IK

Med en omgång kvar har Grums säkrat uppflyttning efter att för andra året i rad rott hem en serieseger. Det blev vinst med 2-0 (1-0) mot Rottneros samtidigt som Skoghall tog sin andra seger mot KB Karlskoga, laget som var enda hotet mot att putta ner Grums från serieledningen.
Matchen spelades på Ekebyvallens B-plan, visserligen ojämn men fast och så bra som man kan begära av en naturgräsplan när oktober drar mot slutet.
Det blev en tidig ledning för Grums. Efter 9 minuter kom specielle målskytten, Sebastian Lundqvist, före back och målvakt och kunde rulla in ledningsmålet.
Rottneros spelade långt, enbart långt och kunde få till några halvchanser. Men det var Grums som höll i taktpinnen och borde genom sina framstötar ha spelat in ett andra mål som skulle gett en bekvämare sits. Framförallt var det Adam Jansson, som på sin vänsterkant fick övertag på sin motståndare.
Rottneros, jagande för att säkra fortsatt spel i fyran kom in kraftfullt till andra halvlek, vann många andrabollar och fick under en kort period övertaget. Det var som om själva majorskan stigit ned och manat på sina kavaljerer. Men slutet skulle gå till Grums, det skulle klart gå till Grums. Bredden i truppen visades då man kunde slänga in pigga ben i offensiven.
I den 85:e minuten fick Grums straff (skadeuppehåll gjorde att det återstod 10 minuter) efter att en hemmaback stoppat bollen med handen.
På något vis var det signifikativt att lagkaptenen Bastian Rojas Diaz definitivt fick skjuta upp Grums en division.
Grums gör inte den bästa av matcher, spelmässigt, men det var stabilt. Det var stabilt värre. Mittlåset Jonas Olsson och Petter Gunnarsson framträdande i ett för övrigt väldigt väl fungerande försvar. Och när Bastian och Damir på mitten bestämmer sig för att Grums skall vinna matchen är laget svårslaget.
Det var ändå två lag tillfreds med tillvaron som lämnade Ekebyvallen. Resultaten i övriga matcher gör att Rottneros är klara för fyran även nästa år (derby mot Sunne då kittlar extra). Resulltaten i övrig match och egen insats gör att Grums nu tar steget upp i Förbundsserierna.
Det återstår nu en match innan en bra säsong avslutas. Tag möjligheten att komma till Idrottsparkens konstgräs nu på fredag (avspark 19.00) då Säffle 2 kommer på besök.
Laget: Erik Lönn - Sebastian Widström, Jonas Olsson, Petter Gunnarsson, Andreas Ragnarsson - Bastian Rojas Diaz, Damir Horvat - Pablo Torrijos Munos - Sebastian Biesevic (ut 62), Adam Jansson (ut 55) - Sebastian Lundqvist (ut 62) - Jerker Westberg, Merivan Waysi, Robin Frisell (in 55), Ismala Sambou (in 62), David Klarén (in 62).